Ovo je prvi projekat Udruženja “Naša djeca” na kojem su se zasnovali svi ostali projekti kao i cjelokupno Udruženje. Projekat je realiziran od 2011. -2017. godine.
Radionice “Dječiji klub” podrazumijevale su  realizaciju edukativnih, kulturnih, sportskih, kulinarskih, ekoloških, plesnih, likovnih, te zabavnih programa koje  su voditelji, uposlenici i volonteri Udruženja realizirali s djecom štičenicima JU Dječiji dom Mostar.
Kroz ovaj vid djelovanja nastojali smo direktno i indirektno djelovati u iznalaženju rješenja problema i teškoća sa kojima se djeca susreću (odnosi među vršnjacima, neprihvaćenost, neprilagođeno ponašanje, seksualnost, popratne tegobe iz prošlosti, suočavanje sa samim sobom, učenje, i slične situacije koje prate dječije odrastanje).

Unutar ovog projekta postojali su drugi vidovi podrške djeci kroz male projekte kao što su “Odlikaški fond” i  “Proslava dječijih rođendana”.

Projekt „Odlikaški fond“  pružao je  materijalnu naknadu svakom djetetu kako bi im dali veći podsticaj za ostvarivanje što boljih rezultata u obrazovnom sistemu. Novčanim sredstvima nagrađivali smo  svaku zaključenu „peticu“ na kraju školske godine.

U okviru projekta „Proslava dječijih rođendana“ svakom djetetu smo nastojali  upriličiti adekvatno rođendansko slavlje ne samo u vidu zabave nego i pomoći prilikom identifikacije sebe kao ličnosti.

Kontinuiranim radom u proteklih šest godina doprinijeli smo ostvarenju ciljeva našeg Udruženja, oplemenjujući djeci njihove dane svakodnevnice,  te pružajući pouzdanu ruku podrške.