Ovaj projekat podrazumijeva rad sa troje maloljetne djece bez roditeljskog staranja, s težim psihofizičkim poteškoćama. Radi se o dvije djevojčice i jednom dječaku kojima se pruža personalna asistencija 5 dana u sedmici.

Pored profesionalnog osoblja koji djeluju kao njihovi asistente, uspjeli smo im obezbjediti i mjesečni budžet za potrebe higijene i ishrane

Ovaj projekat je navršio svoju  četvrtu godišnjicu, te je jedan od rijetkih ove vrste, ako ne i jedini na području BiH. S obzirom da je napredak kod djece neosporiv, pokazao se kao jedan od vrlo uspješnih projekata. Osim personalne asistencije, štićenicima Zavoda (njih 17)  darujemo i proslave rođendana za djecu mlađe dobi, te voćne užine za djecu koje omogućujemo kontinuirano. Tako]er se odr\avaju i planiraju  mjesečni izleti i odlasci na more. Već tri godine naši volonteri pružaju pomoć ustanovi u Zoviku.

U proteklom periodu, osim redovnih donacija u odjeći, hrani , higijeni, lijekovima, te konstruktivnom materijalu, za djecu smo napravili dječiji parkić uz njihov dnevni boravak,  kako bi mogli nesmetano izlaziti i  provoditi vrijeme u igri i zabavi.