“Radionica radne terapije – Second hand “Friends” ima za cilj radno osposposobljavanje i profesionalno osnaživanje uz personalnog asistenta, osoba sa posebnim potrebama koje su život do punoljetstva provele u Dječijim domovima .
Odjeću prikupljamo na osnovu donacija naših sufinansijera organizacije „Vara Barn“ iz Švedske, „Our Kids“ iz Engleske kao i lokalnih donatora.
Ovim se ostvaruje uspješna poslovna djelatnost koja je ujedno i vid radne terapije djeci i osobama s poteškoćama u razvoju.

Zaprimljene donacije (odjeću i obuću,radni pribor i higijenska sredstva) , korisnice ovog projekta uspješno sortiraju i pripremaju u vidu darovnica za djecu bez roditeljskog staranja i osoba sa posebnim potrebama unutar Dječijih domova. Jedan dio gardarobe i obuće imaju priliku kupiti naši sugrađani i na taj način podržati projekat čija se zarađena srestva utroše na zapošljavanje i pomoć našim korisnicima.

Ovaj projekt također omogućava uspješnu integraciju i socijalizaciju u društvenu zajednicu bivšim štićenicima Dječijih domova i kao takav se pozitivno reflektira u široj javnosti.