Udruženje Naša djeca počelo je s implementacijom druge faze humanitarne akcije za pomoć socijalno ugroženim porodicama na području Mostara i okolice. Porodicama kojima je pomoć najpotrebnija podijelit će se paketi s osnovnim namirnicama, kojih će po završetku biti podijeljeno oko 400.

Donator akcije je danska organizacija Hjalep Sarajevos Born-Pomoć djeci Sarajeva, koja je ukazala povjerenje Udruženju Naša djeca za realizaciju ove plemenite inicijative.

Prva faza  humanitarnog projekta desila se u mjesecu julu/srpnju  kada je donirana pomoć za korisnike Narodna kuhinja,  obitelji u Bafo naselju, kao i socijalno ugrožene porodice grada Mostara, njegove uže i šire okolice.

Kako u našoj državi , tako i u gradu Mostaru i okolici nažalost jako je mnogo je socijalno ugroženih porodica. Neke porodice smo zatekli u jako teškoj situaciji, bez osnovnih materijalnih uvjeta za život i buduću egzistenciju. Svjesni smo da im nismo u mogućnosti dugoročno pomoći, ali ovom akcijom želimo im ukazati da nisu sami, te ujedno apelovati našim sugrađanima i svim plemenitim ljudima koji su u mogućnosti da pomažu onima kojima je pomoć potrebna, jer  zajedničkim snagama možemo i trebamo pomoći i usrećiti jedni druge“, ističe Aida Kajan predstavnica Udruženja Naša djeca.

Donatori ovom humanitarnom misijom također žele podržati ekonomski razvoj naše države, tako da su donirane namirnice kupljene od proizvođača iz Bosne i Hercegovine.

Udruženje Naša djeca, dugi niz godina djeluje kao prijatelj djeci i mladima bez roditeljskog staranja, te ih zbrinjava i osnažuje po izlasku iz dječijih domova.