Udruženje Naša djeca članica je koalicije OSI „Zajedno smo jači“ ispred koje se provodi kampanja „Ponosni na sebe“, koja je fokusirana na osobe s invaliditetom u HNK.

Cilj kampanje je „Drušvo jednakih mogućnosti“ koja se oslanja na UN-ovu Konvenciju o pravima osoba s invaliditetom.

Vizija Koalicije je da se djelovanjem kroz zajedničku strukturu udruženim snagama dođe do ostvarivanja prava i boljih uvjeta života ove osjetljive populacije u HNK.

Iako se u Bosni i Hercegovini radi na pružanju podrške osobama s invaliditetom , ta podrška je još uvijek nedovoljna da bi im se osigurao pristojan život.

Smatramo da ova populacija treba posebnu brigu unutar državnog sistema i jednaka prava koja će im omogućiti dostojanstven i bezbrižan život.

Udruženi u ovu Koaliciju zajedno s partnerskim organizacijama , želimo utjecati na nivo svijesti u društvenoj zajednici i potaknuti ljude da razmišljaju s kakvim se problemima susreću osobe s invaliditetom i kakav život zaslužuju.

Podršku kampanji ispred našeg udruženja također je dao nekadašnji nogometaš Veleža Rijad Demić i iskreno se nadamo da ćemo zajedničkim snagama učiniti da se riješavaju problemi sa kojima se susreću osobe s invaliditetom.

Kroz svoj dugogodišnji rad s djecom i mladima bez roditeljskog staranja, svjesni smo koliko su u našem društvu zapostavljene osobe koje se nalaze na marginama društva. Svjedoci smo da pojedinci mogu mnogo da učine za one kojima je pomoć potrebna, te da određene probleme ne smijemo prepuštati slučaju.

Apelujemo građanima i građankama da budu kreatori društvenih promjena te da podržavaju plemenite i humanitarne inicijative koje kreiraju bolje društvo i direktno pomažu onima koje državni sistem zapostavlja.