Europski parlament nudi brojne interaktivne posjete u Bruxellesu i Strasbourgu kako bi posjetiteljima omogućio da bolje razumiju rad Parlamenta, njegovu povijest i kontekst EU u cijelosti.

20.11.2017. godine bili smo počatvovani  takvom posjetom.

Informativna posjeta  Europskog parlamenta u Bruxellesu  realizovana je  zahvaljujući  volonterima “Vara Barn”, Švedska , a u  istoj su sudjelovali i naši prijatelji , predstavnici  humanitarne organizacije “Hjaelp Sarajevos Born” .

Delegat Liberalne stranke Švedske, gospodin Jasenko Selimović predstavio nam je partnerstvo EU, koju sačinjava 28 europskih država, organizacionu strukturu Parlementa, te nas informirao o  činjenici  da naša država nikad nije imala “otvorenija vrata” za pristupanje kanditaturi za ulazak u članstvo , kao i ključnim  odrednicama na koje  naša država treba odgovoriti putem dostavljenog  upitnika od strane Europskog parlamenta, a nažalost na isti se još čeka.

Također smo u okviru informativne posjete imali priliku prisustvovati i konferenciji “Worlds children’s day” .

 

Zaista nam je bila velika čast biti učesnici ove informativne posjete.

Koristimo priliku da se zahvalimo volonterima “Vara barn”, a posebne zahvale iskazujemo gospodinu Selimoviću na gostoprimstvu i nesebičnom zalaganju kako bi ubrzao pristupanje BIH Europskoj uniji.