U protekloj sedmici predstavnice našeg Udruženja  posjetile su korisnike “Doma za socijalno i zdravstveno zbrinjavanje osoba sa invaliditetom i drugih osoba” Stolac.

               

Cilj posjete bio je uljepšati svakodnevnicu korisnika navedene ustanove.

Podsjećamo da je Udruženje Naša djeca po samom osnivanju Ustanove godinu dana kontinuirano implementiralo radionice radne terapije  i pomoglo stvaranju osnovnih preduvjeta za dalju implementaciju navedenog aspekta oplemenjivanja slobodnog vremena korisnika.

Danas radionicama radne terapije uspješno kordinira gospođa Nermina Redžić, diplomirani socijalni radnik, koja svojom ogromnom ljubavlju , profesionalnošću i pažnjom pokušava da život korisnika Doma Stolac učini produktivnijim i ljepšim.

Sreća i zadovoljstvo susreta i druženja predstavnika Udruženja i korisnika bila je očigledna i obostrana. Saznali smo neke tajne želje i očekivanja u 2018. godini.

Tim ” Naša djeca u BiH” će se potruditi da u dogledno vrijeme ispuni  skromne želje  koje su nam korisnici povjerili i naravno u toku Nove  godine provede organizovana druženja i susrete sa nama dragim osobama.

Osobama koje znaju nesebično i od srca pokloniti zagrljaj, darovati osmijeh , radovati se sitnicama i svakoj osobi koja ih ne prepusti  zaboravu.

 

 “Nije čovjek ono što misli, već ono što čini”, 

    Meša Selimović