POSTANI VOLONTER

POSTANI VOLONTER

“Kad osjećamo ljubav i dobrotu prema drugima, ne samo da stvaramo da se drugi osjećaju voljeni i zbrinuti, nego i pomaže nama da razvijemo unutrašnju sreću i mir.”

VOLONTERI

Svima nam je poznato da je volonterski rad veoma zastupljen i jako potreban pri radu svih NVO Udruženja, a posebno Udruženja poput našega, koje se bave radom sa marginaliziranim skupinama. Na  ovaj način ostvaruje se uzajamna korist, tako da naši volonteri, kojih u ovom trenutku imamo 13. i od kojih su neki čak i iz drugih zemalja, stiču svoja prva radna iskustva, pokazuju svoje vještine: komunikaciju, entuzijazam, volju za  timskim radom, sposobnosti organizacije kao i preuzimanja odgovornosti. Time također stiču prve reference za buduće poslodavce, a neki od njih se čak i zadržavaju i pruža im se šansa da rade u našem Udruženju. Najviše volontera, u ovome trenutku, regrutujemo sa Sveučilišta “Mostar”, Fakultet Filozofskih Nauka, Odsjek Socijalni Rad. Na ovaj način naši volonteri ostvaruju prisan kontakt i grade dugoročne veze sa našim korisnicima, čime se postiže socijalna osvještenost i inkluzija kao i destigmatizacija pomenute populacije. Ono što je najbitnije je da naši korisnici dobijaju nove prijatelje, koji ih u potpunosti doživljavaju njima ravnima, čime se direktno podiže nivo njihovog samopouzdanja kao i socijalne uključenosti.

Ukoliko ste prepoznali misiju našeg udruženja te želite doprinijeti društvenoj zajednici i uključiti se u misiju humanitarnog djelovanja, popunite aplikaciju i pridružite nam se. Volonterskim djelovanjem u Udruženju Naša djeca možete steći posebno iskustvo u radu s djecom i mladima kojima je neophodna vaša pomoć. Sudjelujte u individualnom radu s našim korsnicima, sprovođenju slobodnih aktivnosti , izleta u prirodu, kreativnih radionica, poučnih predavanja i sportskih aktivnosti. Vještine koje od vas očekujemo je senzibilitet u radu s djecom kao i kreativne vještine i inovativne ideje koje mogu doprinijeti osmišljavanju pojedinih aktivnosti. Dobra volja pokreće svijet i sigurni smo da među vama ima onih koji imaju razvijenu empatiju i želju da pomognu djeci i mladima bez roditeljskog staranja. Primjer volonterskog djelovanja su i sami osnivači Udruženja Naša djeca koji su zajedničkim djelovanjem uspjeli ostvariti misiju koja je postala prepoznata u cijelom svijetu.

Prijavite se na mail ourkidsbih@gmail.com

NAŠI VOLONTERI

Asia Odum

Volonter u okviru projekta

Abedin Kustura

Volonter u okviru projekta

KONTAKT INFORMACIJE

Bajatova 2, Mostar BiH

+387 61 759 719

info@djeca.ba

Novosti