Predstavljamo brošuru Projekta „Učim biti konobar/ica i šanker/ica“

Informacije o ovom uspješnom, edukativnom i zabavnom projektu pročitajte u brošuri koju ovim putem predstavljamo.

Article Published: December 29, 2022

UG „Naša djeca – Our Kids u BiH“ od maja/svibnja 2022. do januara/siječnja 2023. godine implementira projekt „Učim biti konobar/ica i šanker/ica“. Projekt financira Europska unija u Bosni i Hercegovini kroz program dodjele bespovratnih sredstava projekta EMPOWER kojeg provodi CARITAS BiH s partnerima.

Informacije o ovom uspješnom, edukativnom i zabavnom projektu pročitajte u brošuri koju ovim putem predstavljamo: Naša djeca brošura projekta.

Naša djeca brošura projekta

Osobe s invaliditetom u našim zajednicama imaju vrlo malo mogućnosti da ostvaruju svoje pravo na rad. Projektom „Učim biti konobar/ica i šanker/ica“ stavljamo akcenat na važno pitanje profesionalnog osposobljavanja i zapošljavanja osoba s invaliditetom.

Zadovoljni smo rezultatima i jako sretni vidjeti uspjeh mladih učesnika i učesnica u prevazilaženju nesigurnosti i učenju novih vještina. Razlika u nivou samopouzdanja mladih prije i poslije projekta je velika. Postigli su odličnu osnovu za rad i nastavak usavršavanja.

Objavom ove brošure, želimo uspješnu 2023. godinu svim akterima širom Bosne i Hercegovine, u vladinom, nevladinom i privatnom sektoru, koji neumorno rade na jačanju jednakosti i ostvarivanju ljudskih prava osoba s invaliditetom.

Čestitke i zahvale upućujemo i medijima koji prepoznaju važnost našeg rada i imaju neprocjenjivu ulogu u jačanju svijesti i odgovornosti javnosti i vlasti prema osobama s invaliditetom.