Promjena sjedišta Udruge

Promjena sjedišta Udruge
Obavještavamo vas da smo u mjesecu novembru 2021. godine premjestili sjedište naše udruge na našu drugu adresu: Velina bb u Vrapčićima.

Article Published: November 13, 2021

Dragi prijatelji, sugrađani, donatori,

Obavještavamo vas da smo u mjesecu novembru 2021. godine premjestili sjedište naše udruge na našu drugu adresu: Velina bb u Vrapčićima. Kuća u Vrapčićima vam je već dobro poznata, ali da vas podsjetimo i na priču kuće u Bajatovoj ulici koju smo ovih dana predali nazad njenom vlasiku Dječijem domu Mostar.

Prije 10 godina, na adresi Bajatova 2 u Mostaru, UG “Nasa Djeca – Our Kids u BiH” je započelo implementaciju projekta „Samostalno stanovanje uz podršku“ sa Aidom, Đanom i Zejnom kao prvim korisnicama.

U dogovoru sa Dječijim domom Mostar, Udruženje je uz veliku investiciju zahvaljujući vama velikodušnim donatorima, kuću obnovilo iz ruševnog stanja u kojem se nalazila u ugodan kutak osposobljen da bude na raspologanju punoljetnim mladim ljudima koji po izlasku iz Dječijih domova ostaju bez institucionalne podrške i počinju svoj put ka samostalnom životu.

Kuća u Bajatovoj ulici nam ostaje u srcu kao pionirska lokacija projekta samostalnog stanovanja kroz koju je prošao veliki broj mladih i doživjelo mnoga životna iskustva, lekcije, treninge, poslove, edukacije, zabave, sretne i tužne trenutke, a sve uz naše bodrenje, podršku i ljubav.

Sve naše aktivnosti podrške mladima nastavljamo provoditi u „Kući na pola puta“ u Vrapčićima i butiku SH  “Prijatelji -Friends” u Titovoj ulici, gdje smo se i do sada viđali i gdje vas pozivamo da nas i dalje vjerno pratite i podržavate u budućim planovima i projektima!